حال و روز کار و اقتصاد کانادا در شرایط کرونا
تعطیلی اجباری کسبوکارهای غیر ضروری به منظور کنترل شیوع ویروس کرونا، ضربه شدیدی به بازار کار کانادا وارد کرده است؛ تا جایی که شاهد آمار بیسابقهای مبنی بر از بین رفتن بیش از 2 میلیون فرصت شغلی در ماه آوریل هستیم! ما نیز با توجه به این ضربه شدید وارد شده به بازار کار کانادا بر آن شدیم تا در یادداشتی برخی از سؤالهای طرح شده در مورد عواقب این بحران ویروس کرونا را بررسی کنیم. برخی از این پرسشهای به شرح زیر بودند:
* آثار کوتاهمدت شیوع ویروس کرونا بر بیکاری در بازار کار کانادا، ساعات کاری و دستمزدها به چه شکل است؟
* آیا پیامدهای اقتصادی باعث ایجاد تفاوت چشمگیری در وضعیت جوامع محلی کانادا، وضع مهاجرت و ترکیببندی اقشار مختلف خواهد شد؟
* آیا ضربات کوچکتری بر افرادی که از خانه کار میکنند وارد خواهد شد؟ آیا بازار کار افراد شاغل در زیرساختهای خدماتی و تولیدی جامعه نیز دچار بحران خواهد شد؟
* کدام کسبوکارها شاهد بیشترین اثرپذیری از این بحران موجود در بازار کار کانادا هستند؟
* آیا تعطیل شدن مشاغل در کانادا باعث می شود که کانادا دیگر به نیروی کار متخصص نیازی نداشته باشد؟
* در بحران کرونا شانس چه برنامه های مهاجرتی به کانادا افزایش پیدا می کند؟
* مهاجرت به کانادا پس از بحران کرونا به چه صورت است؟
با ما همراه باشید تا در ادامه، با کمک گرفتن از علوم اجتماعی، علم اقتصاد و دادههای رسمی موجود، به زبانی ساده، ضمن پاسخ به پرسشهای فوق، اثر بحران شیوع ویروس کرونا بر بازار کار کانادا را توصیف و تشریح کنیم.
اثرات منفی این بحران 10 برابر بیشتر از اثرات منفی بحران عظیم اقتصادی سال 2007 جهان است
سختترین ضربه
ویروس کرونا با اثری شدید و ناگهانی بر بخشهای مختلف بازار کار کانادا، نرخ بیکاری را با انفجاری ناگهانی روبرو کرد تا جایی که اثر آن متوجه بر تمام شاخصهای منطقی بررسی وضعیت کسبوکار محسوس است؛ مانند زلزلهای که تمام زمین مستحکم اقتصاد کانادا را لرزاند. تا جایی که به جامعه کانادا به شکل ملموسی شاهد از دست رفتن سرسامآور مشاغل و افزایش تعداد بیکاران بوده است. نرخ بیکاری به طور رسمی در فوریه و آوریل بیش از دو برابر افزایش یافته و به 8 درصد رسید. اما نرخ بیکاری به تنهایی برای درک اوضاع وخیم بازار کار کانادا کافی نیست و باید به سراغ شاخص مهم دیگری که در این مورد وجود دارد برویم. با در نظر داشتن این موضوع که پرداختن علمی به این مسئله در دایره اهداف ما نیست، بدون ورود به بخش علمی آمار و توضیح شاخصهای اقتصادی، باید گفت که شاخصهای دیگری وجود دارند حاکی از آنکه نهتنها شاهد افزایش بیکاری در کانادا هستیم، بلکه به علت جو خاص ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا، باعث شده تا جمعیت کمتری برای کاریابی انگیزه داشته و به بیانی دیگر از یافتن کار در کانادا ناامید شوند. بخشی از مردم نهتنها شغل خود را از دست دادهاند بلکه دیگر حتی به دنبال یافتن کار نیستند.
اما این امر باعث نمی شود که کانادا دیگر به نیروی متخصص نیاز نداشته باشد و گواه آن نیز این است که، همچنان دعوتنامه ها در سیستم اکسپرس اینتری برای نیروی متخصص خارجی صادر می شود و همچنان کافرمای کانادایی به نیروی کار متخصص نیاز دارد.
کرونا باعث شده که بسیاری افراد از کار کردن واهمه داشته باشند و همین موضوع باعث شده که کارفرمای کانادایی به نیروی کار متخصص نیاز بیشتری پیدا کند (ممکن است در بسیاری مشاغل فرصت های شغلی یافت شود که قبل از بحران کرونا وجود نداشته یا بسیار محدود بوده است، مثلا پرستاران خانگی، فعالیت در خانه سالمندان، شرکتهای تخصصی مهندسی در حیطه های مختلف و …).
البته باید در نظر داشت که استانهای کم جمعیت کانادا حتی در بحران کرونا هم به نیروی کار متخصص نیاز دارند، فقط باید مطمئن شوند که شما متخصص هستید و می توانید با آموزهای لازمه و مهارت های خود به ارتقا شرکت در این بحران کمک کنید.
پیش بینی می شود که مشکلات ناشی از ویروس کرونا در کانادا باعث می شود که شانس پرونده های سرمایه محور در کانادا افزایش پیدا کند، یعنی افرادی که توانایی راه اندازی یک بیزینس کوچک را داشته باشند و این امر با برنامه ریزی انجام شود و پلن قابل قبولی به کانادا ارائه دهند که موجب کارآفرینی در کانادا شود، شرایط خوبی برای دریافت اقامت دائم کانادا خواهند داشت.
تفاوت فاحشی بین بیکاری مهاجران و غیر مهاجران نیست
خبر خوب دیگری که آمار به ما میدهند این است که مهاجران و افراد بومی به یک میزان در بازار کانادا دچار آسیب شدهاند و این نشان میدهد رویکرد کلی دولت کانادا از نظر سیاستهای حمایتی و رویکرد بازار کار کانادا نسبت به مهاجران، حتی در بحران کرونا نیز، همراه با تبعیض نبوده است. اینکه افراد بومی و مهاجران به یک اندازه با افزایش نرخ بیکاری مواجه شدهاند، نشان میدهند که در مجموع در هر شرایطی بازار کار کانادا هیچ امتیاز منفی برای مهاجران در کاریابی قائل نیست و هیچگاه برای محدود کردن فرصتهای شغلی آنان سیاست یا هنجار سازمانیافتهای نداشته است.
افراد بین 15 تا 24 سال بیش از سایر سنین کار خود را از دست دادند
افزایش ساعت کار؛ کاهش دستمزدها در بازار کار کانادا
یکی از نگرانیهای موجود در مورد اثرات بحران شیوع ویروس کرونا بر بازار کار کانادا، افزایش نابرابریهای موجود در بازار کار کاناداست. به عنوان مثال اگر حداقلبگیران شغل خود را از دست دهند این بر توانایی آنها برای پرداخت اجاره خانه یا سایر موارد ضروری اثری سوء ایجاد کرده و این توازن دستمزدها را از بین خواهد برد به طوری که کفه ترازو به سمت افزایش ساعات کاری و کاهش دستمزدها سنگینی میکند. نتایج نشان میدهند که اثرات منفی شیوع ویروس کرونا بر بازار کار کانادا، بیشتر دامنگیر نیروی کار جوان، مجرد و با تحصیلات کمتر شده است. به علاوه مطابق همین شواهد، کارگران فعال در اتحادیههای کارگری با مقاومت بیشتری در برابر نابرابریها و شرایط، کمتر با اثرات منفی این بحران مواجه شدهاند و عضویت در این اتحادیه یک برگ برنده در بازار کار کاناداست.
نمودار نرخ بیکاری با شیب خارقالعادهای در 2020 صعود کرده است
ضعف بازار کار کانادا اهمیتی به جنسیت نمیدهد
اثرات شیوع ویروس کرونا بر بازار کار کانادا، بدون توجه به جنسیت کارگران و کارمندان رخ داده است. این بدان معنی است که آمارها و شاخصها در مورد مردان و زنان به یک میزان اثر گذاشته و افزایش نرخ بیکاری مردان با افزایش نرخ بیکاری زنان تفاوت فاحشی ندارد. پس در مجموع اگر یکی از علاقمندان به حضور در بازار کار کانادا هستید، باید بدانید این بحران بسته به جنسیت نه برای شما مزیتی داشته و نه ضرری. اما در مورد خود زنان شاهد آمار جالبی هستیم. مطابق آمار رسمی برای زنان فاقد فرزند بیش از مادران اوضاع بهم ریخته و این قشر بیشتر با کاهش دستمزد، افزایش ساعت کاری و در نهایت بیکاری روبرو شده است. البته این تفاوت نیز چندان فاحش و اساسی نیست ولی به هر طریق مادران کمتر در این بحران آسیب دیدهاند.
تفاوت ایجاد شده بین نرخ بیکاری مردان و زنان چشمگیر نیست و در ماههای بعد کاهش یافت
اثر کمتر بر کارگران زیرساختهای خدماتی و تولیدی در کنار شاغلان به دورکاری
یکی از دغدغههای اصلی و نگرانیهای حاد دنبالکنندگان این یادداشت، قطعاً درک این نکته است که کدام بخشها و کدام مشاغل کمتر نسبت به سایرین دچار آسیب شده و بیکاری در آنها گسترش یافته است. در پاسخ به این نگرانی ما برای ایجاد تمایز بین مشاغل مختلفی که دچار بحران شدهاند، به چهار شاخص رجوع کردیم و تا حدودی به نتایج خوبی دست یافتیم. چهار شاخص بر مبنای چهار پرسش اساسی شکل گرفتند که به شرح زیر هستند.
* آیا کارگر در یک شغل خاص، دائماً در تماس مداوم با بیماریهای عفونی(مسری) قرار دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ باید گفت که افزایش نرخ بیکاری در این جایگاه شغلی قطعاً نسبت به سایر جایگاههای شغلی که در تماس با بیماری نیست، بیشتر بوده است. مطابق پروتکلها و قواعد تعریف شده برای بیماری کرونا برخی از مشاغل بیش از سایرین در تماس با بیماریههای مسری قرار دارند.
* آیا کارگر به منظور انجام وظایف شغلی خود مجبور به تماس نزدیک با سایر کارگران یا مراجعان است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ باید گفت که افزایش نرخ بیکاری برای این ردیف شغلی اثر بیشتری نسبت به سایر مشاغلی داشته که اساساً نیازمند اجتماع و نزدیکی با سایر افراد نیست.
* آیا ردیف شغلی مد نظر یکی از مشاغل مربوط به زیرساختهای خدماتی بوده و عملاً یک کار ضروری برای جامعه محسوب میشود؟ در ادامه قطعاً برای این موضوع که اساساً مشاغل ضروری، شامل چه ردیفهای شغلی میشوند توضیحات بیشتری ارائه خواهیم کرد اما در پاسخ به این پرسش باید گفت در نهایت به این نکته رسیدیم که افرادی که در ردیفهای شغلی ضروری قرار دارند، کمتر از سایرین در معرض بیکاری قرار گرفتند.
* آیا شخص شاغل مشغول به دورکاری است یا خیر؟ که در این مورد نیز بررسیها نشان داد که عملاً مشاغل همراه با دورکاری، دچار افزایش نرخ بیکاری نشده و این ردیفهای شغلی تقریباً دست نخورده باقی ماندهاند.
چهار پرسش فوق، به شما کمک میکنند تا در مواجهه با هر ردیف شغلی متوجه شوید که آیا شغل مد نظر در معرض آسیب جدی در بازار کار کانادا قرار دارد یا خیر. مثلاً شغلی که نیازمند تماس مداوم با مناطق مستعد شیوع بیماری نیست، نیازی به نزدیکی با دیگر کارگران یا مردم عادی ندارد، یکی از مشاغل ضروری است و در نهایت یک شغل از راه دور محسوب میشود، کمتر از هر شغلی دیگری تحت تأثیر اثرات منفی کرونا بر بازار کار کانادا قرار میگیرد. البته قطعاً اثرات چهار شاخص فوق بهتنهایی نبوده و در تعامل با یکدیگر یا عواملی خارج از این محدوده هستند. مثلاً حتی پیش از شیوع کرونا، آمارهای مربوط به بازار کار کانادا نشان میداد که کارگران و کارمندان با سطح پایینتر تحصیلات، شانس کمتری برای بدست آوردن یک شغل از راه دور و دورکاری دارند پس با این توضیحات بحران ویروس کرونا نسبت به نیروی کار تحصیلکرده بیشتر دامنگیر آنها شده است.
مطلب پیشنهادی: ارزان ترین راههای مهاجرت به کانادا
مشاغل نیمهوقت، بیش از سایر انواع مشاغل از بحران کرونا آسیب دیدند
منظور از مشاغل ضروری و امور مربوط به زیرساختهای خدماتی و تولیدی چیست؟
دولت کانادا نیز مانند هر کشور دیگری پروتکلهای خاصی را برای مواجهه به شیوع کرونا ایجاد کرده و به آنها پایبند است. یکی از فصلهای مهم و اساسی در پروتکلهای بهداشتی دولت کانادا تعیین مشاغل ضروری است و این موضوع اثر زیادی بر ساماندهی بازار کار کانادا داشته است. مشاغل ضروری در بازار کار کانادا، مجموعه کارهایی هستند که از نظر پروتکلهای این کشور نیازی به تعطیلی اجباری نداشته و باید همچنان به افراد جامعه خدماتی ارائه دهند. پر واضح است که این مشاغل به علت ضرورتی که برای زیرساختهای خدماتی و تولیدی دارند غیرقابل تعطیل یا وقفه هستند. این مشاغل در دستههای زیر جای دارند:
* انرژی و خدمات اجتماعی
* تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعات
* اقتصاد
* سلامت
* تأمین غذا
* آب
* حمل و نقل
* امنیت
* حکومت
* تولیدی
شاغلان بخش عمومی کمترین آُسیب را دیده و از سوی دیگر کارگران عضو اتحادیههای کارگری نیز وضع بهتری دارند
نگاهی رو به جلو؛ دولت در برابر بحران بازار کار کانادا میایستد
شاید با وجود وضع فعلی و نامعلوم بودن تاریخ ساخت ویروس، نتوان دیدگاه مثبتی نسبت به آینده داشت اما همچنان امید در مورد آینده وجود دارد. دولت کانادا با ورود جدی خود به این بحران ایجاد شده در بازار کار کانادا، تلاش میکند تا به کمک بستههای حمایتی، اثرات ناشی از ویروس کرونا را تا حد امکان کاهش دهد. هم دولتهای محلی، هم فدرال و هم استانی، هر یک در سطوح مختلف تلاش میکنند تا به کمک بستههای حمایتی مشاغل مختلف، میل کارگران به کاریابی را مجدد زنده کند اما این نمیتواند روند سریعی داشته باشد. در ماه جولای حدود 419 هزار شغل مجدد احیا شده و این نسبت به ماه قبل رشدی 2.4 درصدی داشته است هرچند نسبت به نرخ رشد ماه قبلتر که 5.8 درصد بود کمتر است اما حفظ این روند، نوید پایان این بحران در آینده را خواهد داد. البته باید دقت داشت که این پیشبینیها و آمار موجود تماماً بدون در نظر گرفتن شانس ساخت واکسن این بیماری ایجاد شده است و در صورت کشف و تولید واکسن، این روند میتواند به طور انفجاری بهبود پیدا کرده و رو به رشد قرار گیرد. بیشک با ساخت واکسن و فروکش کردن بحران شیوع، مشاغل با سرعت بیشتری به حالت قبلی خود باز میگردند.
مطلب پیشنهادی: هزینه های مهاجرت به کانادا در روش های مختلف
مهاجرانی که بین 5 تا 10 سال در کانادا بودهاند،بشدت آسیب دیدهاند؛ اما این رقم برای بیش از 10 سال بسیار کمتر است
سرعت احیای مشاغل در مناطق مختلف ثابت نیست
اما در نهایت یکی از نکاتی که باید ذکر کرد این است که اساساً شاهد یک نرخ همسان برای احیای مشاغل نیستیم و استانهای مختلف کانادا با امکانات و برنامههای مختلفی که دارند، هر یک به نحوی سهم دین در قبال احیای بازار کار کانادا ادا میکنند. این حاوی یک پالس مثبت برای مهاجران و افراد مایل به اشغال در کاناداست؛ اگر خواهان دستیابی به یک فرصت شغلی در شرایط فعلی هستید، تمرکز خود را صرف برخی استانهای خاص کنید. به طور مثال استان نیوبرانزویک که یکی از استانهای حاضر در برنامههای کاریابی آتلانتیک شمالی است به طرز اعجابانگیزی توانسته 96.6 درصد مشاغل از دست رفته بخاطر بحران ویروس کرونا را بازیابی کند! هرچند میزان دستمزدها دچار کاهش نسبی شده و به 84 درصد شرایط پیشین رسیده است اما بازیابی این حجم از شغل در بازار کار کانادا توسط این استان اعجابانگیز است.
هر قدر مدرک تحصیلی بالاتری داشته باشید، کرونا کمتر به فرصت شغلی شما آسیب میزند
تاثیر دوران پاندمی کرونا بر وضعیت سلامت کارمندان و کارفرمایان
به طور کلی بزرگترین تاثیر کرونا بر بازار کار کانادا را میتوان افزایش اهمیت بیمههای سلامت و سلامت جسمی/روانی نیروی کار در این کشور دانست. با پررنگتر شدن اهمیت سلامت جامعه در پیشرفت بازار کار، شرکتهای بیشتری سعی کردند خطمشی تجاری خود را به کار ریموت و دورکاری تغییر دهند. با این وجود، نوسانهای متعدد شرایط کاری و افزایش قابل توجه هزینهی اقدامات درمانی، استرس زیادی را هم بر کارفرمایان و هم بر کارمندان وارد نمود. تحقیقات گوناگونی که از دورهی پاندمی کرونا به عمل آمده، نشان میدهد که کارمندان در دورهی پاندمی کرونا استرس، افسردگی و اضطراب بیشتری را تجربه میکردند.
حال بیایید به چالشهای اقتصادیای که بازار کار کانادا را در دورهی پاندمی به شدت تکان داد، بپردازیم.
چالشهای اقتصادی کرونا که زلزلهای به بازار کار کانادا وارد کرد!
پاندمی کرونا موجب شد که تغییرات گوناگونی در بازار کار کانادا، اقتصاد این کشور و رویکردهای اجتماعی آن صورت بگیرد. با وجود آنکه نرخ بیکاری در هر استان کانادا متفاوت بود، تقریبا تمامی استانهای کانادا با اقدامات قانونی متعددی برای بستن بیزینسها و موسسات روبرو شدند. همین تعطیلی گسترده مردم را با چالشهای مختلفی مواجه کرد. این روند، به همراه تشویق مردم برای قرنطینه عمومی، موجب خیزش باورنکردنی نمودار موفقیت برای مشاغلی که بر محور دورکاری، اینترنت و آنلاین عمل میکردند، گشت. با این وجود، تغییر روند شغلی به دورکاری تنها برای 41 درصد از مشاغل ممکن بود. با وجود آنکه حدودا 97.9 درصد از بیزینسهای کانادا به بیزینسهای کوچک اختصاص دارد، مدیران این بیزینسها اعلام کردند که در دوران پاندمی کرونا سودشان تا 30 درصد افت پیدا کرده بود.
از این گذشته، تحقیقاتی که بر بازار کار کانادا پس از دورهی پاندمی صورت پذیرفت، نشان داد که بیزینسهای کوچک برای بازگشت به حالت اول، با دردسرها و چالشهای بیشتری در مقایسه با بیزینسهای بزرگ مواجه شده بودند. حال آنکه بیزینسهای بزرگ با مشکلات کمتری به روند پیشازکرونا باز میگشتند.
مطالب پیشنهادی:
> مقایسه هزینه های زندگی در کانادا
> درباره ویزای کانادا همه چیز بدانید
> سرمایه گذاری در ساسکاچوان کانادا
> سرمایه گذاری در ونکور کانادا
مطالب مندرج در وب سایت حاضر به منظور اطلاع رسانی و افزایش دانش مخاطبین عزیز وبسایت حاضر و سایر شبکه های اجتماعی است. اگر چه اخبار و مطالب منتشره با نهایت دقت نویسنده مکتوب گردیده،ولی همچنان می تواند دستخوش تغییرات مرور زمان بوده و یا عاری از اشتباه انسانی نباشند.
بدیهی است برداشت و مشورتهای حقوقی نهایی صرفا در چارچوب موضوع مورد مشاوره با شخص مشاور و وکیل رسمی توصیه میشود.
مدیریت و همکاران این مجموعه مسوولیتی در خصوص اقدامات خواننده با استناد به مطالب مندرج در وب سایت حاضر و سایر شبکه های اجتماعی نداشته و مسوولیت مجموعه صرفا محدود به چارچوب قرارداد منعقده با موکلین مجموعه باقی خواهد ماند.
ویزا 724، در کنار شرکت حقوقی مهاجرتی و شرکت توسعه بیزینس در کانادا، با داشتن تجربه راه اندازی و توسعه بیش از 100 کسب و کار موفق، صفر تا صد خدمات خرید بیزینس یا راه اندازی بیزینس، امضای قرارداد قانونی و انجام امور مهاجرتی را ارائه می کند. ما کسب و کار را مطابق با شرایط شما، انتخاب و برای خرید یا راه اندازی آن اقدام می کنیم. در صورتی که قصد راه اندازی یک کسب و کار در کشور کانادا را داشته باشید و اگر تمایل دارید در فرانچایز های قوی کانادا سرمایه گذاری کنید، می توانید با ما در ارتباط باشید.
در این شرکت، گام به گام در خدمت اهداف کارآفرینانی هستیم که میخواهند بیزینس موفقی در کانادا داشته باشند و از راههای برنامه های تجاری روشهای سرمایه گذاری در کانادا، ویزای استارتاپ و راه اندازی بیزینس به کانادا مهاجرت کنند.
دریافت اطلاعات تماس و اطمینان از مجوز های ما، با مراجعه به صفحه > درباره موسسه مهاجرتی ما
۰ دیدگاه