توجه :ویزا724 هیچگونه فعالیت ویزای بشردوستانه یا پناهندگی ندارد. این صفحه فقط جهت راهنمایی‌ست. لطفا تماس نگیرید

* تنها خدمت ما برای اتباع خارجی، مهاجرت به عمان است.

ویزای بشر دوستانه چیست؟

احتمالا چیزهایی در مورد ویزای بشر دوستانه شنیده اید و می خواهید بدانید که آیا می توانید از این طریق مهاجرت کنید یا نه. ما در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط مهاجرت از طریق درخواست ویزای بشر دوستانه، مدارک مورد نیاز و کشورهایی که این نوع ویزا را به ایرانی ها ارائه می دهند، صحبت نماییم.

ویزای بشر دوستانه (Humanitarian visa) در واقع، مختص متقاضیانی است که نیاز به حمایت بین المللی دارند و به هر دلیلی در کشور خود احساس ناامنی می کنند. در چنین شرایطی به متقاضی اجازه داده می شود تا زمانی که به درخواست تقاضای اقامت او رسیدگی می شود، به دلایل انسان دوستانه و با شرایط زندگی اولیه، در کمپ ها یا اردوگاه های پناهندگان آن کشور بماند.

* روشهای قانونی مهاجرت بسیار است؛ اگر تمایل دارید به صورت قانونی به کانادا مهاجرت کنید؛ می توانید به صفحه مهاجرت به کانادا مراجعه بفرمایید.

توجه 2: ارزانترین روش مهاجرت به آمریکا، لاتاری ست. به جای ویزای بشردوستانه می توانید در لاتاری آمریکا ثبت نام کنید.

* اگر میخواهید پروسه ثبت نام لاتاری بدون خطا انجام شود، می توانید ثبت نام را به ما بسپارید و به لینک > پیش ثبت نام لاتاری مراجعه بفرمایید.

* اگر میخواهید پروسه لاتاری آمریکا را خودتان انجام دهید می توانید به لینک > ثبت نام لاتاری مراجعه بفرمایید.

* اگر میخواهید پروسه مهاجرت به عمان را شروع کنید، می توانید به لینک > مهاجرت و ثبت شرکت عمان مراجعه بفرمایید.

ویزای بشر دوستانه برای چه افرادی مناسب است؟

همانطور که اشاره شد ویزای بشر دوستانه زمانی صادر می شود که متقاضی ویزا نیاز به حمایت بین المللی دارد. در این موارد متقاضی باید شرایطی داشته باشد که عبارت است از:

  • خطر سیاسی فرد متقاضی را تهدید کند.
  • فرد متقاضی در کشوری زندگی کند که در شرایط جنگ های داخلی و یا خارجی قرار دارد.
  • فرد متقاضی ویزا، تهدید شده و در خطر جانی قرار داشته باشد.
  • فرد متقاضی مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشد.
  • فرد متقاضی در کشوری زندگی کرده باشد که قوانین و تبعیضات مذهبی، نژادی، جنسی و ملیتی بر آن کشور حاکم باشد.

علاوه بر اینکه ویزا بشر دوستانه به تنهایی یک مسیر مهاجرتی به حساب می آید، می توانند به عنوان ابزاری برای تسهیل پذیرش در سایر مسیرهای مهاجرتی مانند برنامه های حمایت مالی و انواع بورسیه ها نیز عمل نماید.

مدارک و مراحل درخواست ویزای بشر دوستانه چیست؟

قوانین درخواست ویزای بشر دوستانه در کشورهای مختلف متفاوت است. به طور مثال در برخی کشورها از جمله آرژانتین، برزیل، فرانسه، سوئیس، ایتالیا، فقط به افرادی که نیاز به حمایت بین المللی دارند محدود نمی شود، اما معمولاً تعداد محدودی دارد و با صلاحدید آن کشور صادر می شود. اما یک قانون کلی برای درخواست این نوع ویزا وجود دارد و آن این است که فرد متقاضی می بایست اثبات نماید در صورت بازگشت به کشورش، زندگی پر مخاطره ای خواهد داشت.

پیش از هر چیز برای درخواست ویزای بشر دوستانه می بایست اثبات نمایید شهروندی کشور مبدا را دارید. بدین معنی که باید پاسپورت و مدارک هویتی معتبری از کشور مبدا داشته باشید. علاوه بر این می بایست مدارک مستند و معتبری دال بر اقامت و زندگی پر خطر در کشور مبدا نیز ارائه دهید.

سپس می بایست از کشور مقصد درخواست پناهندگی نمایید. پس از آن، کشور مقصد با توجه به شرایط متقاضی، ویزا را صادر می نماید. به طور معمول مدت اعتبار این ویزا طولانی بوده و عموما به دریافت اقامت دائم آن فرد در کشور مورد نظر ختم می شود. البته این را نیز باید بگوییم که صدور ویزای بشر دوستانه نیز مدت زمان زیادی طول می کشد. در واقع، چیزی در حدود 18 تا 48 ماه زمان می برد. 

در چه کشورهایی امکان درخواست ویزای بشر دوستانه وجود دارد؟

اما بهترین کشورها برای درخواست ویزای بشر دوستانه چه کشورهایی هستند؟ موضوعی است که در این قسمت به آن خواهیم پرداخت. در سال 2021 بیشترین تعداد صدور ویزای پناهندگی را به ترتیب کشورهای آلمان، استرالیا، کانادا، فرانسه، سوئیس، سوئد و انگلیس ثبت کرده اند. 

آلمان

با وجود اینکه شرایط کمپ های پناهندگی در آلمان وضعیت مناسبی ندارند، اما ویزای بشر دوستانه آلمان متقاضیان بسیاری دارد و آلمان بالاترین آمار صدور این نوع ویزا در سال های گذشته را به خود اختصاص داده است. اما توجه داشته باشید آلمان هنوز برنامه ای برای پذیرش از این طریق در سال 2023 اعلام نکرده است.

استرالیا

در حال حاضر، در میان کشورهایی که ویزای بشر دوستانه صادر می کنند، استرالیا بهترین گزینه است. ویزای بشر دوستانه استرالیا به 5 زیر شاخه تقسیم می شود:

  • ویزای کلاس 200

که مختص کسانی است که از درون کشور خود درخواست ویزا می کنند و به ویزای REFUGEE مشهور است. این ویزا، یک ویزای بسیار سخت گیرانه به حساب می آید.

  • ویزای کلاس 201

این ویزا برای کسانی صادر می شود که از نظر اعتقادات شخصی، مذهبی و دینی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.

  • ویزای کلاس 202

برای افرادی بالاتر از 18 سال ساکن استرالیا یا نیوزلند که با نقض آشکار حقوق بشر مواجه شده اند، صادر می شود.

  • ویزای کلاس 203

این ویزا به ویزای نجات مشهور است و برای مواردی که توسط UNHCR به استرالیا ارجاع داده شده باشند، صادر می شود. این نوع درخواست سریع بررسی شده و فرد واجد شرایط به سرعت ویزا می شود.

  • ویزای کلاس 204

این ویزا مخصوص بانوان است. زنانی که خارج از کشور خود هستند و زندگی پر مخاطره ای دارند. 

درخواست ویزای بشر دوستانه

کانادا

برای درخواست ویزای بشر دوستانه کانادا که به ویزای H&C (humanitarian and compassionate grounds) معروف است، می بایست شرایط خاصی داشته باشید که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:

برای آشنایی با شرایط زندگی در کانادا به لینک « کار و زندگی مردم در کانادا» مراجعه نمائید.

  1. مهمترین شرط برای درخواست ویزای H&C این است که فرد متقاضی می بایست چند سالی را در خاک کانادا زندگی کرده باشد. یا یکی از افراد فامیل یا خانواده وی در حال زندگی در خاک کانادا باشند. یا با ویزای توریستی کانادا بارها به این کشور سفر کرده باشد. در هر صورت حضور فرد متقاضی در خاک کانادا برای درخواست ویزا، الزامی است.
  2. شانس موفقیت ویزای بشر دوستانه کانادا چیزی در حدود 20% است اما میزان تسلط فرد متقاضی بر یکی از زبان های انگلیسی یا فرانسه شانس وی برای دریافت ویزا را بالا می برد.
  3. برای درخواست ویزای بشر دوستانه کانادا می بایست 550 دلار به ازای افراد بزرگسال و 150 دلار برای فرزندان پرداخت شود.

فرانسه

به طور کلی ویزای بشر دوستانه فرانسه یکی از سخت ترین روش های مهاجرت است. در حال حاضر این ویزا تنها برای یک چهارم متقاضیان صادر می شود و تحت حفاظت OFPRA قرار می گیرند. مابقی متقاضیان به کشور مبدا دیپورت می شوند. اما در نهایت، آنهایی که با درخواست شان موافقت شده است، یک مجوز اقامت 10 ساله  قابل تمدید، دریافت می کنند.

برای آشنایی با شرایط زندگی در فرانسه به لینک « هزینه زندگی در فرانسه» مراجعه نمائید.

انگلیس

مدت اجازه اقامت ویزای بشر دوستانه انگلیس شش ماه است و پس از این مدت فرد متقاضی می تواند به مدت 5 سال در خاک انگلیس اقامت داشته باشد. در نهایت نیز با تایید واجد شرایط بودن، می تواند اقامت دائم انگلیس را دریافت نماید.

برای آشنایی با شرایط زندگی در انگلستان به لینک « هزینه زندگی در انگلیس» مراجعه نمائید.

طبق آمار تقریبا با 33% از تقاضای شهروندان ایرانی برای دریافت ویزای بشر دوستانه انگلیس موافقت می شود. کمپ های پناهندگی انگستان یکی از بدترین کمپ ها پناهندگی هستند و ممکن است با خطرات بهداشتی، مالی و جانی جدی روبرو شوید.

شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه آمریکا

دولت آمریکا به افرادی که امکان پذیرش در کشور آمریکا را نداشته یا اینکه درخواست آنها رد شده است، اجازه میدهد تا از طریق ویزای بشر دوستانه به این کشور سفر نمایند. در صورتی که دلایل اضطراری قانع کننده‌ای داشته باشید، می توانید به طور موقت وارد کشور آمریکا شوید‌. در ادامه پس از ورود به کشور آمریکا می توانید برای دریافت وضعیت آزادی مشروط بشر دوستانه درخواست دهید.

همه افراد توانایی آزادی مشروط بشر دوستانه را دارند. با این حال باید شرایط لازم برای دریافت این ویزا را احراز نمایید. در غیر این صورت باید از روال عادی صدور ویزا که توسط وزارت امور خارجه آمریکا تعیین شده است، پیروی نمایید. در ضمن وزارت امور خارجه، این اجازه را به متقاضیان می دهد که از شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه به عنوان راهی برای دور زدن روال عادی صدور ویزای آمریکا استفاده کنند.

شرایط مهاجرت از طریق ویزای بشر دوستانه

شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه نروژ

کشور نروژ یکی دیگر از ارائه دهندگان ویزای بشر دوستانه به افراد خارجی است. وزارت امور خارجه نروژ به افرادی که دارای مشقت های سیاسی و سایر ملاحظات انسانی قانع کننده هستند، اجازه اقامت در نروژ را صادر خواهد نمود. شرایط اعطای این مجوز برای اقامت در کشور نروژ، نسبتاً سخت بوده و به پناهجویانی اعطا می‌شود که حداقل پاسپورت معتبری داشته باشند. در این صورت می توانند جهت دریافت ویزای بشر دوستانه از کشور نروژ درخواست نمایند.

ویزای بشردوستانه در کشور سوئیس

ویزای بشر دوستانه در کشور سوئیس، توسط دبیرخانه دولتی مهاجرت اعطا می‌شود. این ویزا زمانی صادر می‌شود که خطراتی زندگی فرد را در یک منطقه جغرافیایی تهدید کند. این درخواست باید به صورت شخصی، توسط فرد متقاضی در یکی از سفارت ها و کنسولگری های کشور سوئیس ارسال شود. این کنسولگری ها برای اعطای این ویزا، هیچ هزینه ای دریافت نخواهند کرد. با این حال، هزینه های مربوط به سفر و ترجمه مدارک بر عهده شما خواهد بود.

درخواست مشاوره رایگان

2 + 6 =

نظرات و سوالات شما

۱۲ دیدگاه

  1. لیلا  مرادی منفرد

    سلام من به معلم هستم رشته تحصیلی من زبان انگلیسی هست و ۲۰ سال سابقه تدریس در مدرسه ایتدایی دارم با توجه یه شرایط موجود و وضعیت حقوق معلمان در کشور چطور می تدانم از ویزای بشر دوستانه استفاده کنم ‌ ایا امکانش هست ؟ زبان المانی هم سطح B1می خوانم

    پاسخ دهید
  2. Saeid pardis

    سعید ردیس
    سلام من یک معلم هستم با ۲۹ ستل سابقه تدریس در مقطع متوسطه دوم با مدرک کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق( الکترونیک) از دانشگاه ازاد قزوین با توجه به حقوق پایین معلم و قوانین ظالمانه این کشور که باعث اذیت و ازار و از دست رفتن خانه و زندگی شده. چگونه از ویزای بشر دوستانه استفاده کنم و به گشور ایتالیا یا المان مهاجرت کنم.
    ممنونم

    پاسخ دهید
  3. sanaz

    سلام من ارشد معماری هستم و باوجود اینکه ۱۰ مقاله کنفرانس بین المللی و ۲ اکسپت isi و همچنین تجربه عضویت در کارهای پژوهشی را داشتم، اما متاسفانه ب دلیل معلولیت حرکتی ک دارم هیچ شرکت و ارگان دولتی و حتی خصوصی با درخواست کارم موافقت نکردن و عملا بعد از این همه تلاش و سختی ها و شرایط سخت و نامناسب فضاهای شهری و… حالا ک میبایست از نتایج زحماتم و حداقل از یک کار و درآمد برای گذران زندگیم ب عنوان یک انسان بهرمند بشم، متاسفانه از کوچکترین حقوق انسانی هم محروم هستم.
    لطفا بفرمایید ک شرایط من برای ویزاشدن مناسب هست؟ و اینکه کدوم کشور شرایطش مناسب تر برای افراد معلول.
    با تشکر از شما.

    پاسخ دهید
  4. لینداکاظمی

    سلام و عرض ادب
    من درحال تحصیل کلاس دهم هستم و میخواستم بپرسم از چه روشی میتونم به اروپا مهاجرت کنم
    ممنونم

    پاسخ دهید
  5. sara

    باسلام
    من وپسرم۹سال باکیس مذهبی در ترکیه پناهنده بودیم وقبولی سازمان ملل داریم و پسرم بصورت غیرقانونی وارد انگلیس شد والان تازه اقامت گرفته و من بدلیل مشکلات به ایران ریپورت شدم آلان چطور میتونم پیش پسرم برم
    باچه ویزایی
    یه راهی برام بذارین ؟

    پاسخ دهید
  6. hamed

    سلام حامد محمدی استم یک تن از نظامی ها افغانستان فعلا در تهران زنده کی میکنم مدت دو سال میشه جانم خودم فامیل در خطر بود طالب ها تهدیدم کردن فرار کردم به کشور ایران پنا آوردم لطفا با همکاری کنید

    پاسخ دهید
  7. Rahmatulah

    سلام وعرض ادب..
    بنده محصیل سال آخر دندانپزشکی هستم از کشور افغانستان اما متاسفانه به دلایل شرایط نابسامان اقتصادی مجبور شدم مهاجرت کنم و فعلا در کشور ایران هستم چطور و به کدام کشور ها خواست پناهندگی بدهم که شانس شان بالاتر هست ، ممنون..!

    پاسخ دهید
  8. آرش فیضی

    سلام و درود خدمت شما
    من یک تبعه افغانی داخل ایران هستم
    آیا امکانی هسن که بتونم ویزای بشر دوستاته یکی از کشور های اروپایی رو دریافت کنم؟
    لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ دهید
  9. عارف محمدی

    سلام وقت بخیر من نیاز به کمک دارم بابام ولم کرده با مامانم زندگی میکنم چیزی نداریم از ترس طالب های امدم به ایران پناوردم خیلی وضعیتم خرابه کمک کنید. لطف

    پاسخ دهید
  10. احمدولی

    سلام وقت بخیر من نظامی هستم وتقدیر نامه خارجی هم دارم

    پاسخ دهید
  11. شهرام دانش

    من یک ایرانی از قومیت بلوچ و مذهب اهل سنت هستم.چند سالی هست به دلیل عقاید سیاسی،مذهبی و قومی تحت تعقیب رژیم جمهوری اسلامی قرار دارم.من حدود ۷سال در بدترین شرایط در کشور پاکستان و شهر کراچی حضور داشتم اما شرایط سخت در یک کشور دیگر مثل پاکستان مرا مجبور کرد به ایران برگردم با تمام خطراتی که در برگشت به ایران داشتم مجبور شدم به ایران برگردم.حالا دوباره بعد از جریان جمعه خونین زاهدان دوباره شرایط سخت تری برایم پیش آمد و دوباره آمدم پاکستان تا اینکه با این ویزای بشر دوستانه آشنا شدم حالا از شما خواهش میکنم کمک کنید تا از این شرایط سخت دربیام.ممنون از لطف شما.
    شهرام دانش

    پاسخ دهید
  12. انور حسنی

    چیطور میتونم ویزای بشر دوستانه استرلیا را چیطور میتونم بدست بیاورم ؟
    کدام کشور بشتر مهاجر میپذیرد

    پاسخ دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *