شرایط مهاجرت از طریق صادرات و واردات در کانادا
قوانین صادرات و واردات درکانادا
کشور کانادا در شمال قاره آمریکای شمالی با مساحت تقریبی 10 میلیون کیلومتر مربع، پس از روسیه دومین کشور پهناور جهان از نظر مجموع مساحت و چهارمین کشور پهناور جهان از نظر مساحت خشکی است. همسایگی این کشور با ایالات متحده سبب روابط اقتصادی گسترده بین این دو کشور گردیده است به شکلی که می¬توان از این رابطه به عنوان بزرگترین رابطه اقتصادی در جهان نام برد. کانادا کشوری وسیع، با جمعیت حدود 35 میلیون نفر و تنوع نژادی بالاست از این رو این کشور دارای پتانسیل بالایی جهت مبادلات تجاری می باشد. ثبات اقتصادی در کانادا و ارزیابیهای ریسک سرمایهگذاری همه نشان از وضعیت خوب کشور کانادا دارد.
در این مطلب به بررسی قوانین صادرات و واردات این کشور میپردازیم. تا پایان با ما باشید تا پاسخگوی متداولترین سوالات شما باشیم.
– اقتصاد کانادا در رده چندم جهان قرار دارد؟
– رابطه اقتصادی کانادا با ایالات متحده آمریکا به چه صورت می-باشد؟
– قوانین صادرات و واردات در این کشور به چه صورتی می¬باشد؟
– اقلام عمده صادراتی کانادا چیست؟
– عمده اقلامی که کانادا از طریق ایران اقدام به واردات آن می¬کند چیست؟
– قوانین گمرکی کشور کانادا به چه صورت است؟
– وظیفه پلیس گمرک در این کشور چیست؟
– رابطه تجاری بین کانادا و ایران به چه صورت می¬باشد؟
ویدئو برنامه های تجاری کانادا برای مهاجرت به کانادا:
ویدئو شماره 1
کانادا با تولید ناخالص داخلی آسمی در حدود 1/79 تریلیون دلار در سال 2015 در رده یازدهم بزرگترین اقتصادهای جهان قرار گرفت. این کشور عضو گروه هشت و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه می¬باشد. کانادا کشوری پیشرفته از نظر صنعت و فناوری می¬باشد و دارای منابع معدنی غنی، صنایع غذایی، صنایع پیشرفته همچون خودروسازی، صنایع شیمیایی و نفت، چوب و کاغذ، صنایع معدنی و فلزی، محصولات کشاورزی و شیلات می-باشد. لازم به ذکر است که سیستم اقتصادی این کشور به خصوص در بخش بازرگانی وابسته به ایالات متحده می¬باشد، به نحوی که سبب رابطه¬ی اقتصادی گسترده و بادوامی بین این دو کشور گردیده است.
عمده اقلام وارداتی کانادا
واردات این کشور 8/484 میلیارد دلار می¬باشد. یکی از مهمترین موادی که کانادا اقدام به واردات آن میکند نفت می¬باشد. بعد از آن ماشینآلات، مواد شیمیایی و برق مهمترین کالاهای وارداتی این کشور است که در حقیقت این کالاها پایهگذار صادرات کانادا است. روند مصرف مواد غذایی و دارویی در کانادا گرایش به مواد طبیعی می¬باشد. از این رو پتانسیل بالایی در جهت مصرف مواد غذایی طبیعی وجود دارد و تامین این مواد، فرصت طلایی را جهت مبادلات تجاری با کانادا فراهم می¬کند. از جمله عمده اقلامی که این کشور اقدام به واردات آن از طریق ایران می-کند می¬توان به انواع پسته، خرما، انگور خشک، زعفران، فرش دستبافت، کفپوش¬، سبزی¬های خشک، انواع ادویه¬جات، میوه خشک، رب گوجه¬فرنگی، میوه و سبزیهای کنسرو و منجمد و همچنین خدماتی مانند سرمایه¬گذاری در کانادا و حتی ارسال نیروی کار و … اشاره کرد.
اقلام صادراتی کانادا
عمده اقلامی که از کشور کانادا به ایران وارد شده است شامل انواع شیرهای تقلیل فشار، مکمل¬های دارویی، فیلتر آماده شده جهت تزریق، داروهای خرده فروشی دارای تولید داخلی مشابه، ویتامین E و مشتقات آن می¬باشد. نوع دیگری از کالاها شامل برخی کالاهای لوکس میباشد. در بخشهای کشاورزی و صنعت نیز شاهد اقلام وارداتی از سمت کشور کانادا هستیم که در این زمینه مشکلات زیادی برای بخش بزرگی از تولیدات داخلی ایجاد کرده¬است. بنابراین بخشهای نظارتی که در زمینه واردات کالا فعالیت میکنند کنترل جدی داشته و از واردات غیرضروری جلوگیری می¬نمایند. بررسی در زمینه کالاهای صادراتی کانادا به ایران نشان دهنده آن است که کالاهای واسطهای بیشترین حجم را به خود اختصاص میدهند و بعد از آن کالاهای مصرفی در رتبه بعدی و در نهایت کالاهای سرمایهای در آخرین ردیف اجناس قرار می¬گیرند.
قوانین واردات در کانادا
در کانادا قوانین سختی برای حمایت از مصرف کننده وجود دارد، از این رو استانداردهای بهداشتی، کیفیت و درجه¬بندی کالا با کنترل خاص و توجه ویژه¬ای همراه است. جهت واردات محصولات تجاری به کانادا به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی نیازمند کد کسب وکار (BN) هستید که توسط آن از سوی آژانس عملکرد کانادا (CRA) حسابی برای صادرات و واردات بهوسیله فرد ایجاد می¬گردد. همچنین به منظور شناسایی محصولاتی که قرار است وارد کانادا گردند، باید تمام اطلاعات مورد نیاز گردآوری گردد. در صورت امکان نمونه محصول به اداره گمرک کانادا تحویل داده شود و معنی لغوی نام محصول و نحوه کارکرد آن نیز باید ارائه گردد. مورد دیگری که ملزوم به رعایت آن می¬گردید تعیین سرویس مجوز گمرکی می-باشد. محصولاتی که قصد واردکردن آن به کانادا را دارید نیازمند اخذ مجوز می¬باشند و باید بررسی گردد که ممنوعیتی در حوزه واردات آن کالا وجود نداشته باشد همچنین تعیین کد 10 رقمی تعرفه گمرکی برای هر نوع محصول وارداتی به کانادا الزامی است.
به طورکلی روال واردات محصولات به کشور کانادا نیازمند رعایت مواردی است که می¬توان به موارد زیر اشاره کرد:
• اخذ کد تجاری برای صادرات و واردات از آژانس عملکرد/درآمد کانادا
• تعیین نوع محصول
• تعیین اینکه از خدمات گمرکی کارگزاری استفاده میکند یا خیر
• تعیین کشور مبدا
• ذکر این امر که محصولات کنترل، مرتب و تنظیم شدهاند.
• اطمینان خاطر از اینکه محصولات وارداتی دارای برچسب مورد نیاز ¬باشند.
لازم به ذکر است تعرفه گمرکی کانادا بر اساس سازمان بینالمللی تعرفههای گمرکی (WCO) برای محصولات مختلف تعیین گردیده است.
قوانین صادرات در کانادا
جهت صادرات محصولات از کشور کانادا به عنوان نخستین اقدام باید کد تجاری از اداره امور گمرک کانادا گرفته شود و همچنین محصولاتی که قصد صادرات آن را دارید در اداره امور گمرکی کانادا شناسایی شوند. توضیحات و مشخصات محصولات صادراتی ارائه گردد تا از لحاظ ممنوعیت کنترل گردند و یا در صورت لزوم برای صادرات محصولات مورد نظر مجوزهای گمرکی اخذ گردد. همچنین باید مشخص گردد جهت صادرات محصول مورد نظر نیازمند استفاده از خدمات مجوز گمرکی کانادا می¬باشید یا خیر.
کشور یا منطقه مبدا، که قصد صادرات محصولات به آن را دارید باید مشخص گردد. اطمینان از اینکه اظهارنامه صادراتی کانادا ضروری است یا خیر و در صورت نیاز به اظهارنامه صادراتی لازم است کد صادراتی کانادا دریافت گردد. همچنین حملونقل دریایی و گزارش محصولات صادراتی باید به گمرک کانادا اعلام شود به صورتی که در روش حملونقل دریایی کالا و زمان مورد نیاز برای رسیدن محصولات به مقصد مورد نظر تعیین گردد. از دیگر موارد ضروری، ارائه شواهدی مبنی بر صادرات محصول مورد نظر می¬باشد. در برخی موارد «CBSA» یا اداره امور گمرکات کانادا درخواست شواهدی مبنی بر صادرات میکند تا دریابد محصول مورد نظر صادر گردیده یا از بین رفته است.
ویدئو برنامه های تجاری کانادا برای مهاجرت به کانادا:
ویدئو شماره 2
شرایط ترخیص کالا در کانادا
ترخیص واردات از کشور کانادا به این صورت است که نام کالا، کارخانه و کشور تولید کننده آن در فاکتور و گواهی بهداشت، با پروانه بهداشتی و بانک اطلاعاتی آن در سایت سازمان غذا تطبیق داده می¬شود. جهت صدور مجوز ترخیص کالا در صورت تکمیل قسمت مربوط به آزمایش کالا، مسئولیت آزمایش مواد اولیه و تایید قابلیت مصرف انسانی بر عهده صاحب کالا و مسئول فنی واحد تولیدی خریداری کننده ماده اولیه در زمینه مجوز ترخیص و مصرف می¬باشد که باید3 ماه پیش از اتمام اعتبار پروانه بهداشتی، تمدید گردد. جهت انجام مبادلات تجاری با این کشور، اداره گمرک کانادا مدارکی مانند گواهی مبدا، اظهارنامه و اطلاعات لازم برای ضدعفونی بودن مواد را درخواست می¬نماید همچنین کالاها تا زمان اعلام سازمان و اخذ اجازه جهت ترخیص در گمرک این کشور نگهداری می شوند.
در حالت کلی آنچه که برای کالاهای وارداتی کانادا حائز اهمیت می باشد شامل:
• ارسال نمونه: این نمونهها باید با سلیقه کانادایی¬ها و سایز بستهبندی در کانادا مطابقت داشته باشد و نیز لازم است همراه با نمونه برگههای توضیح مشخصات کالا ارائه گردد.
• کیفیت: کیفیت صنایع غذایی در کانادا بسیار حائز اهمیت است و دارای استانداردهای دقیقی است که از جانب دولت و صنعتغذایی وضع میشود.
• درجه بندی¬: کالاهای وارداتی باید از نظر سایز و رنگ و درجه¬بندی با استانداردها مطابقت داشته باشند. این کالاها دارای فضای مطابقتی خاصی می¬باشد.
• استانداردها: مقررات بسیاری برای مصرف افزودنیها، مواد محافظ آنتیاکسیدانها، رنگهای مصنوعی، سموم ضدآفات، باقیمانده مواد شیمیایی وجود دارد که لازم است این استانداردها رعایت گردد.
• بسته بندی: بستهبندی خرده¬فروشی¬ها باید مناسب و جذاب بوده و عمده¬فروش¬ها نیز باید از بسته¬بندی¬های ایمن استفاده کنند. بر روی بسته¬بندی باید برچسب و کد دیده شود.
• برچسب: برچسب صادرات به کانادا باید شامل یک سری اصول دقیق باشد از جمله نام محصول، محتویات، وزن خالص و تاریخ مصرف آن مشخص شده باشد.
جهت ایجاد مبادلات ماندگار با این کشور باید در اجرای دقیق تعهدات خود حداکثر تلاش صورت گیرد. لازم به ذکر است که مواد غذایی از جمله میوه و سبزی مشمول قانون محصولات کشاورزی کانادا، قانون و مقررات بستهبندی مصرفی و برچسب، قانون تعرفههای گمرکی، قانون و مقررات مواد غذایی و دارویی می¬باشند.
مقررات گمرکی در کانادا
اداره گمرک کشور کانادا امور تجاری را تسهیل کرده است و به نوعی می¬توان گفت دارای کمترین تعداد قوانین گمرکی می¬باشد. لازم به ذکر است که گمرک کانادا دارای پلیس گمرکی می¬باشد که به عنوان نیروی واسطه میان گمرک و پلیس فعالیت می¬کند و به هر دو حوزه اشراف دارد. اداره گمرک کانادا از سیستم نظارتی «گاما ری» استفاده مینماید. آمارها حاکی از این است که کمترین قاچاق کالا و واردات محصولات ممنوع و مضر در این کشور دیده می¬شود. در قوانین گمرکی این کشور کالاهایی که از سمت کشورهای در حال توسعه صادر یا وارد شده باشند، شامل تعرفه ترجیحی عمومی می شوند. اقلام ادویه، دانههای خوراکی و میوههای خشک از عوارض واردات معاف می¬باشند، مگر محصولاتی که با مقیاس تجاری در کانادا تولید میشود. برای مطابقت با استانداردهای کانادا، مواد غذایی خشک بازرسی میگردند و کالا تا زمان اعلام سازمان بازرسی و اخذ اجازه ترخیص در گمرک باقی میماند. فرمهای اظهارنامه وارداتی را باید صادرکننده برای استفاده بازرسان تکمیل نماید همچنین قوانین حاکم بر کانادا تأکید ویژه¬ای بر این موضوع دارد که محصولات غذایی وارداتی از قبل بستهبندی شده و دارای برچسب و توضیح کشور مبدأ و آدرس سازنده باشد. خریداران عمده این محصولات واردکنندگان و آژانسها، گروهها و دفاتر خرید مرکزی، مصرفکنندگان صنعتی یا کارخانههای مواد غذایی هستند. مسئولیت بازرسی مواد غذایی در این کشور بر عهده آژانس بازرسی مواد غذایی است لازم به ذکر است که محصولات غذایی کشاورزی در مراحل مختلف تولید، توزیع، خردهفروشی، صادرات و واردات توسط این آژانس بازرسی میگردند.
نظارت پلیس گمرکی در کانادا
نظارت دقیق و مناسب، استفاده از پلیس گمرکی و همچنین آموزش امور تجاری به مردم کانادا از جمله مواردی است که منجر به موفقیت اداره گمرک این کشور شده است. امور گمرکی در دنیا بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی و زیر نظر سازمان جهانی گمرک (WCO) فعالیت میکنند. در برخی از کشورها مانند ایران وظایف گمرکی سنگین است تعداد پلههای تعرفههای ایران زیاد می¬باشند و حدود 40 نوع معافیت داریم. در حالی که در کانادا رویه مبادلات مرزی، تعاونی مرزنشینان و انواع مناطق آزاد وجود ندارد. بیشترین مبادلات کانادا با کشور آمریکا می¬باشد با این وجود روشهای کنترلی سختگیرانه¬ای جهت جلوگیری از قاچاق کالا و مواد در این کشور انجام می¬گیرد. استفاده از سیستم نظارتی «گاما ری» سبب بررسی ماهیت محصولات و کنترل آن میگردد و میتوان ماهیت کالا و مواد مخدر را از طریق گاما ری کشف کرد. لازم به توضیح است که کانتینری که توسط «ایکس ری» کنترل میگردد به 20 تا 40 دقیقه زمان نیاز دارد در حالی که با استفاده از سیستم «گاما ری» به کمتر از 2 دقیقه زمان نیاز است. همچنین عمده فعالیتهای گمرک کانادا در مرزهای هوایی می¬باشد که در کشف واردات قاچاق ارز، طلا، جواهر و مواد مخدر بسیار موفق عمل کرده است.
تجارت موفقیت آمیز با کانادا
یافتن یک خریدار خوب مهم¬ترین بخش موفقیت در تجارت با کانادا می-باشد. بنابراین برای ایجاد مبادلات تجاری با کانادا مواردی مانند صرف زمان و هزینه ضروری می¬باشد. در ذیل به برخی راهکارهای اساسی جهت یافتن خریداران پرداخته می¬شود که عبارت اند از:
• ایجاد شرایط مناسب جهت بازدید خریدار از امکانات تولیدی صادرکننده
• انتشار آگهی در مجلات تبلیغاتی صادراتی
• برقراری ارتباط با اتاق بازرگانی مشترک دو کشور
• ایجاد نمایندگی و دفتر آن
• انتخاب بهترین روش پرداخت
• استمرار عرضه کالا
• یافتن لیست خریداران از طریق وبسایت¬های معتبر
• حضور در نمایشگاه¬های تجاری بین المللی
• تحویل به موقع
• تحویل محصول مطابق با مشخصات و نمونههای ارائه شده
• جابهجایی مناسب و امکانات ذخیرهسازی
• استفاده بستهبندی مناسب
• تبلیغات
• کیفیت بالای محصولات همراه با قیمت رقابتی
محدودیتها و مشکلات مبادلات تجاری با کانادا
بازار کانادا دارای مشکلاتی مانند پراکندگی جمعیت، مقررات بسته¬بندی و برچسب کالا، بازاریابی، صرف هزینه¬های بالا جهت تبلیغات، بازاریابی و حمل و نقل و … می¬باشد از این رو دارای ویژگیهای خاصی است که میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
• پراکندگی جمعیت کانادا و نامساعد بودن هوا در اکثر ماه¬های سال در اکثر مناطق این کشور، امکان بازاریابی را محدود میسازد و مشکلاتی جهت بازاریابی ایجاد می¬نماید.
• وجود قوانین پیچیده و سختگیرانه حمایت از مصرفکننده در کانادا سبب گردیده تا کیفیت کالا، درجهبندی و استانداردهای بهداشتی مورد توجه و کنترل خاص و پیچیده¬ای قرار گیرد.
• کنترل کیفی کالا لازمه صادرات موفق با کشور کانادا می¬باشد. کانادایی¬ها مصرفکنندگانی آگاه و حساس به کیفیت هستند از این رو توجه ویژه به کیفیت کالا می¬تواند شما را به موفقیت تجاری نزدیک نماید.
• تبلیغات نقش مهمی در بازار کانادا دارد و در عین حال بسیار پرهزینه نیز می¬باشد. از جمله اقدامات مثبتی که در این حوزه قابل انجام است می¬توان به ایجاد تشکلهای صادراتی، سازماندهی فعالیتهای صادراتی، برنامهریزی، تجمع امکانات در زمینه بازاریابی اشاره کرد.
از جمله دیگر اقدامات مثبت جهت ارتقای صادرات به کشور کانادا می-توان به تجارت متقابل، همکاریهای صنعتی، تولید و بازاریابی مشترک، سرمایهگذاری مشترک، اعزام هیأتهای بازرگانی متخصص، ایجاد دفاتر بازرگانی و نمایندگی با استفاده از نیروهای متخصص و توسعه فعالیتهای نمایشگاهی اشاره کرد.
توصیههایی اساسی در هنگام صادرات و واردات با کانادا
یکی از مهمترین علل توسعهیافتگی کانادا در زمینههای صادرات و واردات انواع کالا، رویکردهای اقتصادی این کشور است. کانادا یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و همچنین گروه 8 میباشد. براساس آخرین گزارشات بدست آمده از بانک جهانی، با تولید ناخالص داخلی سالانه 1.7تریلیون دلار، کانادا به نهمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است. کل واردات کالا به کانادا تقریبا 9/50 میلیارد دلار برآورد گردیده است و صادرات نیز یک سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد.
برای اینکه بتوانید در زمینهی صادرات و واردات کالا به کانادا موفق شوید، نیاز است تا 3 اصل اساسی را رعایت کنید. همهی کالاهای خود را به انگلیسی و فرانسوی ترجمه کنید. زیرا که این دو زبان، زبانهای رسمی کانادا میباشند. در بیان ویژگیهای محصول یا خدمات خود اغراق و بزرگنمایی نکنید. کالای شما میبایست بدون هیچگونه تحمیل فرهنگی در هویت کانادایی ادغام گردد.
سوالات متداول در رابطه با صادرات و واردات کانادا
- بزرگترین صادرکنندگان به کانادا چه کشورهایی هستند؟ این کشورها به ترتیب عبارتند از آمریکا، چین، بریتانیا، مکزیک، آلمان، ژاپن و کرهی جنوبی.
- چه چیزی سبب شهرت کانادا در بازارهای بین المللی شده است؟ کانادا به علت ارتباطات تجاری گسترده، دسترسی آسان به بازارهای جدید، نرخ رشد بالا، محیط سیاسی باثبات، مالیاتهای پایین شرکتها و آزادیهای تجاری توانسته است چهارمین رتبهی رقابتپذیری اقتصادی را از آن خود کند.
- چه محصولاتی از ایران به کانادا صادر میشود؟ پارچههای نساجی، برخی مصنوعات لاستیکی، گوگرد، نمک، مواد گچ کاری، خاک و سنگ، آهک و سیمان، چسب، مواد آلبومینوئیدی، برخی آنزیمها، نشاسته اصلاح شده، پوشاک، میوه، خشکبار و …
- کانادا چه محصولاتی را بیشتر وارد میکند؟ ماشین آلات، وسایل نقلیه و لوازم جانبی، سوختها، مواد معدنی، مصنوعات پلاستیکی، محصولات دارویی، مبلمان، وسایل خواب، فضاپیما، هواپیما و قطعات آنها.
ویزا 724، در کنار شرکت حقوقی مهاجرتی و شرکت توسعه بیزینس در کانادا، با داشتن تجربه راه اندازی و توسعه بیش از 100 کسب و کار موفق، صفر تا صد خدمات خرید بیزینس یا راه اندازی بیزینس، امضای قرارداد قانونی و انجام امور مهاجرتی را ارائه می کند. ما کسب و کار را مطابق با شرایط شما، انتخاب و برای خرید یا راه اندازی آن اقدام می کنیم. در صورتی که قصد راه اندازی یک کسب و کار در کشور کانادا را داشته باشید و اگر تمایل دارید در فرانچایز های قوی کانادا سرمایه گذاری کنید، می توانید با ما در ارتباط باشید.
در این شرکت، گام به گام در خدمت اهداف کارآفرینانی هستیم که میخواهند بیزینس موفقی در کانادا داشته باشند و از راههای برنامه های تجاری سرمایه گذاری در کانادا، ویزای استارتاپ و راه اندازی بیزینس به کانادا مهاجرت کنند.
دریافت اطلاعات تماس و اطمینان از مجوز های ما، با مراجعه به صفحه > درباره موسسه مهاجرتی ما
درود
برای وارد کردن لباس زنانه یک تولیدی در ایران به کانادا چه مراحلی باید طی شود ؟