قوانین جرم و جنایت در دبی

قوانین جرم و مجازات در دبی در نوع خود منحصر به ‌فرد است و به دلیل ماهیت سخت‌گیرانه‌ای که دارد، توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است. شهر دبی به‌عنوان یکی از هفت عمارت تشکیل‌دهنده کشور امارات متحده عربی، به دلیل سبک زندگی مجلل و زیرساخت‌های پیشرفته شهری شناخته می‌شود. با این‌ حال، در زیر پوست این شهر قوانین مختلفی نیز وجود دارند که باعث شده است تا توجهات بسیاری را به خود جلب کند. در سال‌های اخیر با امکان ثبت شرکت و خرید ملک در دبی، ایرانیان زیادی روانه امارات شده‌اند  و همین دلیلی است برای اینکه بیشتر با قوانین مهم دبی آشنا شویم. با ما همراه باشید.

چارچوب قوانین دبی

چهارچوب قوانین جرم و مجازات در دبی بر اساس ترکیبی از قوانین اسلامی و قوانین مدنی پایه‌ریزی شده‌ است. قوانین اسلامی همانند کشور ما بر پایه شریعت بوده و اساس سیستم عدالت کیفری امارات (UAE Judicial System) است. طبق قوانین شرعی، همان‌طور که در کشور ما نیز رایج است جرائم به دو دسته کلی حدود و تعزیر تقسیم می‌شوند. جرایم «حدود» در شریعت اسلام تعیین شده‌اند و مجازات ثابتی را دارند. از جمله آنها می‌توان به دزدی، زنا، ارتداد و شرب خمر اشاره کرد. از طرف دیگر جرایم تعزیری را داریم که علیه افراد یا بخشی از جامعه بوده و مشمول مجازاتی خواهد بود که قاضی شرع تعیین می‌کند.

برای آشنایی با جشنواره‌های خرید در دبی می‌توانید به لینک فستیوال خرید در دبی مراجعه کنید.

قوانین دبی در حوزه مصرف مواد مخدر

یکی از شناخته‌شده‌ترین جنبه‌های سیستم قوانین جرم و مجازات در دبی، موضع سخت آن در قبال جرائم مربوط به مواد مخدر است. ارتکاب هرگونه جرم در این حوزه از جمله استفاده یا قاچاق مواد مخدر، جرمی بسیار سنگین محسوب می‌شود. به‌گونه‌ای که می‌تواند منجر به مجازات‌های شدید از جمله حبس طولانی‌مدت و حتی اعدام شود.

مصرف مواد در دبی

 

قوانین جرم و مجازات در دبی در حوزه سرقت

قوانین جرم و مجازات در دبی، دزدی را برداشتن مال متعلق به شخصی غیر از مجرم تعریف می‌کند و مشمول مقررات قانون جزای امارات است. اگر در امارات متحده عربی مرتکب سرقت شوید، به حبس از 6 ماه تا 3 سال یا جریمه نقدی محکوم خواهید شد. اقدام به سرقت نیز طبق قانون امارات جرم است که مجازات آن حبس از 3 ماه تا 18 ماه یا جزای نقدی خواهد بود. در امارات، مدعی‌العموم کسی است که متهم را به ارتکاب سرقت متهم می‌کند. شیء دزدیده شده باید یک مال منقول واقعی باشد که ارزش واقعی داشته و در تملک دیگران باشد. دو عامل کلیدی برای اثبات جرم سرقت عبارت‌اند از (قصد) و (عمل).

برای آشنایی با شرایط و مراحل اخذ گواهینامه رانندگی در دبی به لینک > اخذ گواهینامه در دبی مراجعه نمایید.

قصد، یعنی باید قصد ارتکاب سرقت وجود داشته باشد و عمل باید متضمن تصرف شی توسط شخص دیگری بدون رضایت او باشد. تصرف اشیای متروکه سرقت محسوب نمی‌شود. قبل از ارتکاب جرم سرقت، باید مالکیت مال احراز شود. اگر شخصی در جایی چیزی را فراموش کند، هیچ‌کس حق ندارد آن را به‌عنوان مال متروکه مطالبه کند.

 

جرائم امنیتی در دبی

در قوانین جرم و مجازات در دبی اهمیت زیادی برای حفظ نظم و امنیت عمومی قائل شده اند. فساد عمومی، عمل منافی اخلاق و ابراز محبت عمومی از جرایم علیه عفت عمومی محسوب می شود. چنین اعمالی می تواند منجر به جریمه، حبس یا اخراج برای افراد غیر شهروند شود.

جرایم سایبری در دبی

یکی دیگر از جنبه‌های قابل‌توجه قوانین جرم و مجازات در دبی رویکرد آن به جرایم سایبری است. با ظهور فناوری و اینترنت، دبی قوانینی را برای مبارزه با جرایم سایبری مانند هک، سرقت هویت و کلاهبرداری آنلاین وضع کرده است. قانون سایبری امارات متحده عربی مجازات‌های شدیدی از جمله حبس و جریمه را برای افراد با جرایم سایبری در نظر گرفته است.

جرائم رانندگی در دبی

قوانین جرم و مجازات در دبی درباره جرائم رانندگی (UAE traffic law) نیز مقررات مفصلی را دربرگرفته‌اند. سرعت غیرمجاز، رانندگی و بی‌احتیاطی تحت‌تأثیر مصرف الکل یا مواد مخدر از جریمه‌های بسیار جدی در دبی هستند که منجر به جریمه نقدی و تعلیق گواهینامه شود و می‌تواند حتی حبس فرد مرتکب پیش برود.

به طور مثال سرعت غیرمجاز را باید در نظر بگیریم که اگر بیش از 80 کیلومتر بر ساعت بیشتر از حد مجاز رانندگی کنید تا 3000 درهم جریمه، 23 امتیاز منفی و 60 روز توقیف احتمالی گواهینامه و خودرو را در پی خواهد داشت.

جرائم رانندگی در دبی

 

سخن پایانی

در این مقاله از ویزا 724، شما را با قوانین جرم و مجازات در دبی آشنا کرده و به بررسی کامل آن‌ها پرداختیم. شایان ‌ذکر است که قوانین جرم و مجازات در دبی خالی از انتقاد نیست. برخی استدلال می‌کنند که مجازات‌ها خیلی سخت است و اجازه بازپروری یا فرصت دوم را نمی‌دهد. با این‌ حال، طرف‌داران سخت‌گیرانه بودن قوانین جرم و مجازات در دبی استدلال می‌کنند که این قوانین، به شهرت شهر به‌عنوان یک مقصد امن و مطمئن کمک می‌کنند.

در خاتمه، قوانین جرم و مجازات در دبی با سخت‌گیری و پایبندی به اصول اسلامی مشخص می‌شود. در نهایت، این قوانین جامعه دبی را شکل می‌دهند و نقش مهمی در حفظ نظم و قانون دارند.

 

سوالات متداول 

مجازات قاچاق مواد مخدر در دبی چقدر است؟

قاچاق مواد مخدر بسته به میزان و شدت ارتکاب جرم ممکن است متفاوت باشد. با این حال، برای بسیاری از موارد نقدی و حبس‌های طولانی مدت حتی حبس ابد را داشته باشند.

آیا مجازات اعدام نیز در دبی وجود دارد؟

بله در کشور امارات برای برخی جرائم مجازات اعدام وجود دارد.

درخواست مشاوره رایگان

12 + 1 =

نظرات و سوالات شما

  • Akbar گفت:

    سلام وقت بخیر
    هزینه حمل یک کیلو مواد مخدر هشیش در دبی چیه؟ ممنون میشم جواب بدید. و اینکه امکانش هست زندانی رو به ایران انتقال داد؟ که ایران حبسش رو بگذرونه؟

  • Niaz Mohammed Noori گفت:

    برادر من مدت سه سال میشود در دوبی به جرم یک کیلوگرم مواد مخدر (حشیش چرس) زندانی است . برای آزادی برادر من کدام راحل وجود دارد . لطفا کمک کنید

  • Niaz Mohammed Noori گفت:

    سلام
    اقا/ خانم عزیز
    برادر من مدت سه سال میشود در دوبی به جرم یک کیلوگرم مواد مخدر (حشیش چرس) زندانی است.ایا برای آزادی برادرم کدام راه حل قانونی دارد

  • >