هزینه زندگی در آلمان از جنبه هایی مانند اجاره بها، خرید مسکن، تفریحات عمومی، خدمات اجتماعی/ درمانی و خورد و خوراک در این مطلب به طور کامل پوشش داده شده است. اگر قصد زندگی در آلمان را داشته یا برای سفر به این کشور برنامهای دارید، پیشنهاد میکنیم حتما این راهنما را مطالعه کنید.
هزینه زندگی در آلمان و اجاره خانه در آن
در مطلب قبلی هزینه تحصیل در آلمان را بررسی کردیم و در این مطلب هزینه زندگی مستقل در این کشور را بررسی می کنیم. اجاره مسکن در مرکز شهر های بزرگ آلمان، گرانتر از حومهی آنها است. در شهر های بزرگی همچون مونیخ، هامبورگ، کلن و فرانکفورت باید اجاره بیشتری نسبت به شهرهای کوچکتری مانند برلین، لایپزیگ یا کارلسروهه بپردازید. مونیخ و هامبورگ جزء شهر های گران، اما با استاندارد های بالا برای زندگی به شمار می آیند؛ دراصل، مونیخ جزء 16 شهر گران در بین سایر شهرهای اروپایی برای زندگی شناخته می شود. در برخی شهر ها مانند برلین بیشتر از آنکه پیشنهاد خرید خانه در املاکی های سطح شهر مشاهده کنید، با پیشنهادات گوناگون اجاره خانه مواجه می شوید.
برای کسب اطلاعات درباره هزینه تحصیل در این کشور به لینک « هزینه تحصیل در آلمان» مراجعه نمائید.
اجاره یک آپارتمان کوچک یک خوابه در مرکز شهر، 700 یورو در ماه هزینه دارد. اگر همین آپارتمان را بخواهید در حومه شهر اجاره کنید، باید 500 یورو در ماه بپردازید. اگر به دنبال اجاره یک آپارتمان کامل و مبله هستید که اتفاقا در مرکز شهر قرار داشته باشد، از 1000 تا 1500 یورو به صورت ماهانه باید اجاره پرداخت کنید. در جدول زیر 10 شهر آلمان از نظر اجاره بها در طی یک ماه لیست شدهاند.
- آخن : 534.65 یورو
- فرانکفورت : 868.91 یورو
- برلین : 795.90 یورو
- هامبورگ : 838.94 یورو
- آگسبورگ : 613.57 یورو
- دوسلدورف : 672.22 یورو
- دورتموند : 460.00 یورو
- لایپزیگ : 490.80 یورو
- مونیخ : 1.094.30 یورو
- اسن : 451.83 یورو
هزینه خرید خانه در آلمان
میانگین هزینه خرید خانه در آلمان (خانه های یک طبقه یا دوبلکس) در شهر های بزرگ ِاین کشور مانند مونیخ، برلین و هامبورگ بین 5 هزار تا 11 هزار یورو در هر متر مربع متغیر می باشد. در طی دو سال اخیر هزینه خرید خانه در آلمان روند صعودی داشته است و اغلب مهاجران (و حتی افراد بومی) ترجیح می دهند تا در این کشور خانه اجاره کنند. در جدول زیر شهرهای گران قیمت و ارزان قیمت برای خرید خانه در آلمان لیست شده اند.
- مونیخ : 10.826 یورو
- اشتوتگارت : 6.949 یورو
- دوسلدورف : 6.247 یورو
- فرانکفورت : 6.005 یورو
- هامبورگ : 6.079 یورو
- کلن : 6.010 یورو
- برلین : 5.457 یورو
- لایپزیگ : 5.500 یورو
- دورتموند : 3.400 یورو
- اسن : 2.300 یورو
هزینه مواد غذایی در آلمان
مهم ترین پارتِ هزینه زندگی در آلمان، به خرید خوراکی و وعده های غذایی مربوط می شود. بهتر است برای صرفه جویی در هزینه هایتان، خودتان آشپزی کنید و گاه گداری هم به رستوران و کافه های شهر ِمحل سکونت تان سر بزنید. رستوران های آلمانی بسیار گران هستند. دو نفر در یک رستوران آلمانی برای یک وعده غذا باید 45 یورو بپردازند. در رستوران های کوچکتر این هزینه بین 8 تا 14 یورو متغیر است. در ادامه میانگین هزینه خرید هر یک از اقلام غذایی در آلمان آورده شده است.
- نان (500 گرمی): 1.24 یورو
- شیر (1 لیتر): 0.71 یورو
- تخم مرغ (12 عدد) 1.64 یورو
- برنج (1 کیلو): 2.03 یورو
- سیب زمینی (1 کیلوگرم): 1.06 یورو
- پیاز (1 کیلوگرم): 1.09 یورو
- گوجه فرنگی (1 کیلوگرم): 2.62 یورو
- مرغ (1 کیلوگرم): 7.53 یورو
- گوشت قرمز (1 کیلوگرم): 11.65 یورو
- سیب (1 کیلوگرم): 2.22 یورو
- موز (1 کیلوگرم): 1.58 یورو
- پرتقال (1 کیلوگرم): 2.29 یورو
هزینه حمل و نقل در آلمان
با توجه به سبک زندگیتان و مدت زمانی که در طول روز در سطح شهر مجبور به جابجایی هستید (برای خرید، رفتن سرکار، رفتن سرکلاس، و …) هزینه حمل و نقل برای شما متغیر خواهد بود. انتخاب وسیله مناسب برای حمل و نقل می تواند در صرفه جویی یا افزایش هزینه ها برای شما موثر باشد. معمولا به مردم آلمان برای کاهش هزینه های زندگی توصیه می شود که در شهرهای شلوغ (و به خصوص در ساعات اوج ترافیک) از دوچرخه استفاده کنند.
اگر قصد دارید از اتوبوس/ مترو برای حمل و نقل در آلمان استفاده کنید باید به طور متوسط 2 یورو برای آن هزینه بپردازید. البته این هزینه صرفاً برای بلیط رفت، محاسبه می شود. هزینه جابجایی با تاکسی در آلمان به طور میانگین 3.50 یورو می باشد. معمولا رانندگان تاکسی بر اساس فاصله بین مبدا تا مقصد، کرایه شما را حساب می کنند که مابین 1.55 تا 2.50 یورو متغیر است. اگر خودتان در آلمان ماشین دارید و می توانید رانندگی کنید، باید برای بنزین از 1.25 یورو تا 1.49 یورو هزینه بپردازید.
هزینه اینترنت در آلمان
بخشی از هزینه زندگی در آلمان به خرید بسته اینترنت مربوط می شود. اگر از اینترنت با سرعت دانلود هزار مگابایت بر ثانیه استفاده کنید، باید به صورت ماهیانه بین 32 الی 55 یورو بپردازید. کسانی که از اینترنت با سرعت دانلود 400 مگابایت بر ثانیه استفاده می کنند ملزم به پرداخت 25 یورو در ماه هستند، این در حالی است که این هزینه برای سرعت دانلود 250 مگابایت بر ثانیه بین 25 الی 35 یورو متغیر است. سرویس دهندهای که استفاده می کنید و نوع بستهی اینترنتی که خریداری می کنید، در تعیین هزینه های نهایی تان بسیار موثر می باشد. برای اینکه بدانید چگونه می توانید سرویس دهنده اینترنت مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای خرید بسته های اینترنتی اقدام کنید، این مطلب را مطالعه نمایید.
هزینه تفریح در آلمان
هزینه زندگی در آلمان و تفریح در کنار ِآن، به عواملی مانند نوع تفریح و دفعات تکرار ِآن در طی یک ماه وابسته است. اگر قصد داشته باشید از پارک های آلمان دیدن کنید به طور متوسط باید تا 40 یورو بلیط بخرید. هزینه بلیط کنسرت در آلمان تا حداکثر 110 یورو (خصوصا در شهرهای بزرگ مانند مونیخ) و بلیط سینما و تئاتر 8 یورو می باشد (اگر در سینما سه بعدی یا IMAX شرکت کنید این هزینه افزایش خواهد یافت.)
هزینه خدمات اجتماعی/ درمانی در آلمان
زمانی که به آلمان وارد می شوید، باید (به اجبار) در یک طرح بیمه شرکت کنید. دو نوع طرح بیمه در آلمان وجود دارد:
- عمومی
- خصوصی
نوع طرحی که انتخاب می کنید و هزینه ای که بابت آن می پردازید، میزان بهره مندی از خدمات در آلمان را برای شما تعیین می کند. بیمه عمومی برای همه افراد اجباری است و هزینه کمتری دارد (چون نرخ ِ آن توسط دولت تعیین می شود). نرخ ِبیمه عمومی در آلمان در حال حاضر 70 الی 80 یورو در ماه است. از آنجایی که طرح بیمه عمومی پاسخگوی بسیاری از نیاز های پزشکی/ درمانی/ اجتماعی در آلمان نیست، برخی افراد طرح بیمه خصوصی را انتخاب می کنند که هزینه بیشتری دارد.
پاسخ به چند سوال متداول
1. با توجه به هزینه زندگی در آلمان، آیا این کشور برای زندگی گران است؟
هزینه زندگی در آلمان معمولا نرخ ثابتی دارد و همه چیز وابسته به بودجه و میزان درآمد شماست. شایان ذکر است که آلمان کشور گرانی (در مقایسه با بسیاری از کشور های اروپایی مانند فرانسه) برای زندگی به حساب نمی آید.
2. آیا می توان هزینه زندگی در آلمان را با یک حقوق متوسط رو به پایین پرداخت کرد؟
بله، بسیاری از آلمانی ها با یک حقوق متوسط زندگی استانداردی در این کشور دارند.
3. برای کاهش هزینه زندگی در آلمان چه کارهایی می توان کرد؟
شما می توانید اقامت در حومه شهرهای بزرگ یا مرکز ِشهرهای کوچک را برای کاهش هزینه زندگی در آلمان انتخاب کنید؛ با توجه به اعداد و ارقام ارائه شده در این مطلب، بیشترین هزینه زندگی در این کشور مربوط به اجاره بها می باشد.
میزان مالیات در آلمان چقدر است؟
به عنوان یک شهروند آلمانی و مهاجری که اقامت این کشور را دریافت کرده باشید، در صورت فعالیت شغلی و کسب درآمد، ملزم به پرداخت مالیات در آلمان هستید. مالیات در کشور آلمان توسط دولت فدرال، ایالت ها و شهرداریها صورت می پذیرد. این ادارات به دو بخش اداره مالیات مرکزی و اداره مالیات منطقهای تقسیم بندی می شوند که حدود 650 اداره مختلف را در بر میگیرند. درآمد حاصل از مالیات در آلمان بین دولت فدرال، ایالت ها و شهرداری ها تقسیم می شود. در ادامه با انواع هزینه مالیات در آلمان آشنا خواهید شد.
مالیات بر درآمد در آلمان.
در صورتی که در کشور آلمان فعالیت کاری داشته و کسب درآمد میکنید، ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد خواهید شد. در سیستم مالیاتی کشور آلمان، دریافت مالیات از درآمد به صورت تصاعدی خواهد بود. بدین صورت که هر چقدر میزان درآمد شما بیشتر باشد، درصد مبلغ مالیات پرداختی نسبت به درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت. در بخش زیر میزان دقیق این مالیات بر اساس تصاویر حقوق برای سال 2023 معین شده است.
- کمتر از 10.908 یورو: 0%
- مابین 10.909 – 62.809 یورو: 14% تا 42%
- مابین 62.810 – 277.825 یورو: 42٪
- بیش از 277.826 یورو: 45%
مالیات تکلیفی (Lohnsteuer)
مالیات های تکلیفی، یکی دیگر از مالیات های اخذ شده از شهروندان و افراد موفق در کشور آلمان است که باید درباره آن بدانید. این مالیات از حقوق شما کسر خواهد شد. مصرف این مالیات برای مواردی همچون بیمه های درمانی، بازنشستگی، تامین اجتماعی، بیکاری و بیمه مراقبت طولانی مدت خواهد بود. این بیمه به صورت 50 – 50 بین کارفرما و کارگر تقسیم می شود.
مزایای نوع (geldwerter Vorteil).
در این مدل از مالیات در آلمان شما ملزم به پرداخت مالیات برای تمامی وسایل و ابزاری که در حال استفاده از آن هستید، خواهید بود.
هزینه اضافی همبستگی (Solidaritätzuschlag)
این مکمل مالیاتی 5.5 درصدی که به آن soli میگویند، برای پوشش هزینه های اتحاد مجدد آلمان شرقی و غربی دریافت میشود.
مالیات کلیسا (Kirchensteuer)
مالیات کلیسا، یکی دیگر از انواع مالیات در آلمان است که از افراد دارای دین مسیحیت کاتولیک و یهودیت دریافت میشود. بقیه ملزم به پرداخت این مالیات نیستند.
باسلام
بنده متاهل و دارای ۲ فررند زیر ۱۸ سال هستم.مدرک تحصیلی لیسانس زبان انگلیسی و لیسانس و فوق لیسانس حقوق دارم.۴۱ سال سن دارم و کارمند هستم.
در حال یادگیری جوشکاری ارگون میباشم.
میخواستم بدونم برای مهاجرت کاری کدوم کشور میتونم اقدام کنم؟
پیشنهادات شما چی هست؟
کسانی که میخان برای دوره آوسبیلدونگ اقدام کنند تقریبا چقدر باید مالیات بدند ؟ هزینه مالیات سالانه دریافت میشع یا ماهیانه ؟؟؟